Shiatsu

 

 

 

 

 

Shiatsu

 

 

Shiatsu betyder fingertryck. Denna kroppsterapi bygger på samma principer som akupunktur och kommer ursprungligen från Kina och Japan. Metoden har rötter tusentals år bakåt i tiden.

 

 

Meridianer

 

 

Energiflödet, KI, strömmar i meridianer runt i hela kroppen. Om ett eller flera organ är under-, eller överaktivt kan energiflödet förbättras och balansen återställas. För att stimulera meridianer och meridianpunkter använder terapeuten främst sina händer. Om balans redan råder kan Shiatsu upprätthålla och stärka den.

 

 

Kroppens naturliga rytm

 

 

Shiatsu hjälper kroppen att hitta sin naturliga rytm. Behandlingen utförs på en mjuk madrass på golvet. Patienten behåller kläderna på och får ligga på rygg, sida och mage. Behandlingen består bland annat av tryck, sträckning och mjuk justering i ett dynamiskt flöde.
Shiatsu kan ta bort fysiska stelheter och smärtor, öka rörligheten och flexibiliteten i leder, förbättra cirkulationen och utrensning av gifter, stärka huden, benstrukturen, immunförsvaret, musklerna och eliminera trötthet och stress. Shiatsu ökar kroppens läkande förmåga, förebygger sjukdomar och ökar välbefinnandet.

 

 

 

 

 

<< Tillbaka